Projekter

Denne side indeholder ideer
til forskellige projekter man selv kan lave med sin klasse.


Niveau: 3. klasse

Forløb:

Elektromagnetisk Sommerfugl
Byg en elektromagnetisk sommerfugl på et sømbræt. Eleverne øver loddeteknik og monterer diverse elektriske komponenter på deres opstilling. Den elektromagnetiske sommerfugl viser sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme. Apparatet kan derfor bruges som udgangspunkt til at tale om H.C. Ørsteds store opdagelse - elektromagnetismen.


Niveau: 8. - 9. klasse

Forløb:

Fotofon
Fotofonens sender- og modtagerapparater består begge af fortrykte printplader, hvorpå eleverne selv skal fastlodde forskellige elektriske komponenter. Selve loddearbejdet kræver stor koncentration og præcision at udføre, men det er Skramlotekets mangeårige erfaring at fremstillingen af et egenproduceret produkt sideløbende med teoretiske foredrag er med til at styrke elevernes kompetencer og selvtillid indenfor teknologiområdet og basal ellære. Dette gør at eleverne får et stort udbytte af undervisningen og føler et unikt ejerskab.

*

Ultralyd
Ultralydsdetektoren består af en fortrykt printplade, hvorpå eleverne selv skal fastlodde forskellige elektriske komponenter. Selve loddearbejdet kræver stor koncentration og præcision at udføre, men det er Skramlotekets mangeårige erfaring, at fremstillingen af et egenproduceret produkt sideløbende med teoretiske foredrag er med til at styrke elevernes kompetencer og selvtillid indenfor teknologiområdet og basal ellære. Dette gør at eleverne får et stort udbytte af undervisningen og føler et unikt ejerskab.